Ingen lön för mödan i Fas3!

Ingen lön för mödan i Fas3!

måndag 30 januari 2012

Tema - RödaKorset!

RödaKorset

En humanitär organisation vars främsta uppgift är att lindra och förhindra mänskligt lidande.



Röda Korset grundas [redigera]
Den 9 februari 1863, i Genève, grundar Henri Dunant, tillsammans med advokaten Gustave Moynier, läkarna Louis Appia och Théodor Maunior och general Guillaume-Henri Dufour den kommitté som kom att grunda Röda Korset. De bildade "International Committee for Relief to the Wounded." Kommittén organiserade i oktober 1863 en internationell konferens vars syfte var att se vilka åtgärder man kunde vidta för att förbättra den medicinska situationen för skadade på ett slagfält. Flera länder, däribland Sverige, sände delegater till konferensen. Bland de förslag som antogs av konferensdeltagarna fanns:
  • Grundandet av nationella organisationer av frivilliga som kunde ta hand om sårade soldater.
  • Tillåtelse för dessa frivilliga att verka på slagfältet.
  • Den medicinska personalen i fält skulle skyddas genom att bära en skyddsymbol, en vit armbindel med ett rött kors.
Nästa konferens genomfördes redan året därpå, 1864, då den första Genèvekonventionen antogs. År 1876 bytte kommittén namn till "International Committee of the Red Cross", (ICRC).





Efter att Adolf Hitler övertog regeringen i Tyskland 1933, tog det nationalsocialistiska partiet kontrollen över det tyska Röda korset. Hitler utnämnde SA-Obergruppenführer Karl Edvard av Sachsen-Coburg-Gotha till ordförande 1933 och denne ledde organisationen ända fram till krigsslutet 1945.
1937 utnämnde Karl Edvard av Sachsen-Coburg-Gotha läkaren Ernst-Robert Grawitz till sin operative chef och samtidigt blev tyska Röda korset officiellt underställt inrikesministeriets hälsoorganisation och därmed formellt en nazistisk enhet. Judiska medlemmar blev uteslutna, nazisthälsningen infördes och organisationen förlorade sin neutralitet gentemot statsmakten.
Internationella Röda korset bröt med det tyska röda korset och lät istället "American Joint Distribution Committee of New York" vara sin representant i Berlin.
Tyska Röda korsets främsta uppgift blev att sköta sjukvården kring den tyska armén i fält men det kan inte uteslutas att organisationen även användes för krigsförbrytelser. Dess operative chef Ernst-Robert Grawitz var samtidigt med chefsskapet i tyska Röda korset också chef över SS medicinska organisation och var även en av de ansvariga för systematiska brutala experiment med fysiskt och mentalt handikappade i koncentrationslägren, Aktion T4 där uppskattningsvis 200 000 personer mördades. Det sägs också att han var den som kom på idén med att använda gas för avrättning av koncentrationslägerfångar.
I slutet av kriget kallades Ernst-Robert Grawitz till Berlin för att vara läkare i Hitlers bunker. Karl Edvard av Sachsen-Coburg-Gotha överlät då det operativa ledarskapet av tyska Röda korset till Karl Gebhardt som varit underordnad Grawitz i SS medicinska organisation. Gebhart var chefskirug och hade varit delaktig i grymma experiment med att utsätta fångar för bland annat gaser, sjukdomar och icke nödvändiga transplantationer.
Efter krigsslutet förklarades Tyska Röda korset nazistiskt av amerikanarna och tvångsupplöstes.



















RödaKorset i Uppsala har likt NaziTyskland systematiskt utnyttjad arbetslösa och förståndshandikappade och sjuka till tvångsarbete och straffarbete.

Obs detta sker NU idag i Sverige 2012 och kallas sysslelsättnings fasen, eller aktivitetsgaranti
med andra ord tvångsarbete!



Våran Fuhrer! Fredrik! har med Alliansens godtycke genomfört den så kallade arbetslinjen!




RödaKorset har varit i blåsväder förr!




Här ser man en Taliban, som jobbar åt RödaKorset (RödaHalvmånen)




Insamlingar som mest gynnar dom högavlönande i styrelsen mm!




Så här kan det se ut på RödaKorset!



Arbetslösa inom Fas3 tvingas bära tunga lådor hela dagarna, medans ordinarie personal övervakar processen med bl a. kikare och angiveri.




Cheferna har mycket bra lön!




Skandalerna forsätter!




Svensk- Tyska Nazi-kopplingar inom RödaKorset!




Hakkors på samma flagga som RödaKorset, talar för sig självt!



Vi är nöjda med Fas3! det blir inget "idiot stopp" utan ni räknas som idioter i Fas3!



Fas3 forsätter vidare med straffarbete för arbetslösa i Sverige!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar