Ingen lön för mödan i Fas3!

Ingen lön för mödan i Fas3!

måndag 16 januari 2012

Du är inte ensam!

Det finns många trix att mörka saker, ett är att lägga locket på, det som inte hörs eller syns finns inte!
Tillsammans utgör dom arbetslösa ett hot, men en och en är bättre tycker AF!

Därför vill dom skilja alla åt och få oss att tro att det är bara vi som har fas3, och att felet är ditt eget!




Den som är "bråkig" blir kallad på förhör till "förmedlingen" dom är noga med att du får sitta på en lägre stol än dom. Du är alltid ensam medans dom kan vara 4-5st. Det rör sig om Gestapo liknande metoder, lite som hjärntvätt. Den som inte "lyder" riskerar sin ersättning!







Metoder som har använts förut har inspirerat AF!






Lite smått och gott om Fas3!

6 maj 2011

Viktigt att fas 3-platsen är meningsfull

Det råder just nu en het debatt kring fas 3, både i medierna och bland allmänheten men också på Arbetsförmedlingen. Det är viktigt att du som inte är nöjd med din plats kontaktar din arbetsförmedlare.
— Informationen är viktig för oss att få så att vi kan agera. Om man inte är nöjd finns möjlighet att byta plats, säger Gert Sternskog, chef på programenheten på Arbetsförmedlingen.

De första deltagarna i fas 3 skrevs in för drygt två år sedan. Nu är antalet personer uppe i drygt 26 500 och väntas stiga till 48 000 år 2014. Detta ställer höga krav på Arbetsförmedlingen att ordna fram platser. Tanken är att deltagarna ska ha en meningsfull sysselsättning där de kan bygga upp nya nätverk och erfarenheter som förhoppningsvis leder in på arbetsmarknaden igen. Det är samtidigt viktigt att sysselsättningen inte tränger ut riktiga jobb.

En stickprovsundersökning som Arbetsförmedlingen gjorde förra året visade dock att 47 procent av platserna kunde misstänkas vara ordinarie arbeten.

— Den uppföljning som vi nu gör på arbetsförmedlingskontoren nationellt kommer att visa om detta stämmer. Arbetsförmedlingens ansvar är att i så fall åtgärda detta. Om deltagarna utför ordinarie arbete bör vi säkerställa att arbetsgivarna i stället anställer dem, säger Gert Sternskog. Det pågår ett ständigt förbättringsarbete på Arbetsförmedlingen för att se till att kvaliteten höjs. Just nu görs en granskning av samtliga fas 3-anordnare och en sammanställning kommer att vara klar under augusti.

- Kommentar

Självklart tränger fas3 undan riktiga jobb!

Du kan få löften att det ev. kan bli en tjänst. Trots att dom får dubbla arbetsgivaravgifter betalda
i 5år vill dom inte anställa, så länge dom får 5000kr i månaden.

Om det visar sig att, trots 2års gratis arbete så får inte den stackar fas 3, något jobb. Då bör inte
AF placera ytterligare någon fas 3 där!

Företaget bör även få betala igen delar av bidraget som straff!




Fas 3, ännu ett misslyckande för Alliansen!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar