Ingen lön för mödan i Fas3!

Ingen lön för mödan i Fas3!

söndag 21 augusti 2011

Målning i Fas3 regi!

Det här med målning!



Kan målning vara en ok syssla inom ramen av Fas3?

I allafall enligt min handledare hos AF, dock inte enligt målarförbundets regelverk, då du måste ha behörigheten målarmästare om du ska måla yrkesmässigt. Alternativt kan någon på firman ha behörighet som dom anställda kan jobba under.

Men min kära handledare på AF, sade till mig att om du målar är det inte yrkesmässigt så det räknas inte.
Det är lustigt det där ibland räknas det ibland inte. Men lokalen på 600kvm. skulle iallafall målas. I detta fall RödaKorset butik.

Lite fakta kring målning:

Hur blir man målare

Det vanligaste sättet att bli målare är att gå en treårig gymnasieutbildning. Det första året är gemensamt med andra grenar inom bygg. Andra och tredje året koncentreras på måleriutbildningen.

Efter gymnasiet går du en tvåårig, betald lärlingsperiod ute på ett företag. Därefter genomför du ett gesällprov, som är ett bevis på att du uppfyller branschens krav på yrkeskunnande. Som färdigutbildad målare har du sedan möjlighet att specialisera dig, inom till exempel dekorationsmåleri, färgsättning, inredning eller försäljning.
Om du är 19 år eller äldre och inte har gått byggprogrammet inriktning måleri kan du utbilda dig till målare som lärling i ett måleriföretag.
Mer information om måleriutbildning finns under rubriken "Grundutbildning".



Eller enligt AF utan att använda huvudet!






Dom tyckte jag skulle måla gratis åt dom, utan skyddskläder, utrustning med mera, utan utbildning, vilka kemikalier som man inte får blanda mm. tex. lacknafta och trassel kan självantända, vissa kemikalier kan vara frätande och skada din syn.

AF menar att det inte räknas det arbete en Fas3 slav gör!


Jag har t om. hört att vissa inom Fas3 får åka omkring och måla om lador åt bönder gratis!
man slutar inte förvånas hur dumt det här med Fas3 är!

Tack AF!






Fas3 målning, gratis för alla!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar